24-04-2024 Expo Rampenbestrijding, Incidentmanagement & Crisisbeheersing

Rocar-Tech Twente Rally Hengelo 22 oktober 2023 mmv Sand FotografieRocar-Tech Twente Rally Hengelo 22 oktober 2023 mmv Sand FotografieRocar-Tech Twente Rally Hengelo 22 oktober 2023 mmv Sand Fotografie

Spectaculaire demonstraties tijdens de E(xpo)RIC

Op 24 en 25 april 2024 vond de vierde editie van de expo Rampenbestrijding, Incidentmanagement & Crisisbeheersing (eRIC) plaats op Vliegveld Twenthe in Enschede. Twee dagen lang was dit hét verbindingsplatform voor veiligheidsprofessionals, kennisinstituten en (toe)leveranciers van voertuigen, beschermende kleding en uitrusting, robottechniek en 3D oefen- en trainingsapplicaties, specialistische ondersteuningsteams, verbindingen en informatievoorziening. eRIC toont state of the art producten en diensten over de hele breedte van het veiligheidsdomein.

Het hoogtepunt van beurs was een “multi-demo”, een scenario dat een brug slaat tussen de politiepraktijk (noodhulp, Beveligingseenheid en Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging) en de specialistisch reddingsteams SORT van Ambulance Amsterdam en QRT Brandweer van de regio’s Amsterdam-Amstelland en Utrecht. Het is een realistisch en voorstelbaar in Nederland, benadrukt Dirk Dehl, innovatiemanager bij de politie en namens de “blauwe kolom” vertegenwoordigd in de projectgroep. Dit jaar stond de aanslag op een V.I.P. centraal in de demonstratie. De beursbezoekers kunnen desgewenst ook zelf ervaren hoe het is om in een geweldsinicdent met extreme verwondingen en massale bleodingen als hulpverlener levensreddend werk te doen met beperkte middelen die zij beschikbaar hebben. Wendy van Beek van GRIP 5 verzorgt samen met het LHP-team het “Skills Lab” waar mensen na aanmelding als vierkoppig team een reek realistische scenario’s voor de keizen krijgen, waarbij zij keuzs over leven en dood moeten maken.